Hallillamme pohjanmaalaukset ja muut työt onnistuvat läpi vuoden säästä riippumatta, eikä vesillelaskua tarvitse viivyttää maalauslämpötiloja odotellen. Teemme pohjanmaalaukset ja -kunnostukset myös muilla telakka-alueilla. Käytämme pääasiassa Hempelin maaleja.

Pohjanmaalaus

Antifouling -maali vähentää tehokkaasti näkin, levän ja muun eliöstön tarttumista pohjaan. Lyhytkin ”leväparta” vastustaa veneen kulkua huomattavasti ja lisää polttoaineen kulutusta. Hyväkuntoisen pohjan vuosihuoltoon kuuluu kunnollinen pesu noston jälkeen ja uuden antifouling -kerroksen maalaus keväällä.

Pohjan peruskunnostus

Kun maali rapisee tai lohkeilee irti pohjasta, on aika peruskunnostaa pohja. Vanha huonokuntoinen maali poistetaan ja pohja käsitellään epoksitartuntamaalilla ennen varsinaisen antifoulingin levitystä. Epoksiprimeri toimii myös kosteussulkuna estäen veden imeytymisen lasikuituveneen rakenteisiin.

Lasikuiturutto

Osmoosin aiheuttama kosteuden imeytyminen vesirajan alapuolisiin rakenteisiin huomataan yleensä gelcoat -kerroksessa esiintyvinä rakkuloina. Ajoissa havaittu lasikuiturutto on korjattavissa. Gelcoat-pinta kuoritaan vesilinjan alapuolelta, jotta lasikuiturakenne kuivuu. Kuivumista seurataan kosteusmittauksin. Kun runko on riittävän kuiva, pinnoitetaan pohja epoksilla ja maalataan antifouling-maali.

Lasikuituruttokorjauksissa käytämme gelcoatin poistamiseen suunniteltua Gelplane-kuorijaa.